19
Май
2017

5 от най-изгодните дестинации за почивка в Европа

Къде можете да прекарате чудесно без финансите Ви да пострадат? Почивка или екскурзия в България или една от съседните държави е очевидният отговор, но можете да отправите взор и малко по-далеч в рамките на Европа. Запознайте се с пет изгодни дестинации, предлагащи незабравими преживявания, и стягайте куфара без да се замисляте.

1. Португалия
През последните няколко години страната се затвърди като най-евтината за туристически пътувания в Западна Европа. Не пропускайте да разгледате средновековните замъци и църкви на Лисабон, както и други прочути атракции като Паметникът на откривателите. Ако искате да се насладите на божествени плажове, изберете някое от популярните градчета по крайбрежието на Алгарве. Районът Алентежу, от друга страна, предлага пасторална идилия с красиви гледки, прекрасна храна и чудесно вино порто, като цените са още по-изгодни.

2. Унгария
Нискотарифните авиокомпании направиха Будапеща още по-популярна дестинация, която примамва посетителите с класическа архитектура, луксозни спа процедури в прочутите минерални бани и невероятни кулинарни удоволствия. За тези, които искат да се отдадат на пълна почивка сред природата, езерото Балатон е идеалният избор. Можете да наемете китна виличка със страхотни гледки и да се отпуснете на верандата. С кристално чистите си води езерото е идеално за плуване и всякакви други видове водни спортове, а околните хълмове предлагат множество пътеки за разходка.

3. Грузия
Страната, намираща се на границата между Европа и Азия, привлича все повече международни туристи не само с изгодните цени, но и с прекрасните пейзажи, богатата култура и уникалните вина, като според местните именно на нейна територия преди около осем хиляди години се е зародило винопроизводството. Освен с впечатляващата смесица от старинна и футуристична архитектура, столицата Тбилиси е и отправна точка за различни винени турове из Какетия, известна със своите винарни. Областта Казбеги е любима на приключенците, които искат да се насладят на зашеметяващата кавказка природа по време на дълги планински преходи.

4. Ирландия
С евтините полети до тази островна държава, нейните културни и природни забележителности стават все по-достъпни. Едни от най-популярните места в Дъблин са колежът „Тринити“, около чието ръгби игрище се намират едни от баровете с най-изгодната бира в столицата, библиотеката „Честър Бийти“ и паркът Феникс. За да опознаете страната отблизо, можете да се отправите на пътешествие към Галуей, старинен и романтичен крайбрежен град, където любимото тъмно пиво на местните е на още по-изгодни цени.

5. Латвия
Може да звучи изненадващо, но балтийската страна е известна с красивите си плажове и гори, освен с интересната си история и уникалната култура. Столицата Рига е пленителна със стария си град, архитектурните шедьоври в стил ар нуво и множеството музеи, включително и този на слънцето. Втората по популярност дестинация в страната е крайбрежния курортен град Юрмала, който предлага километрични плажове с фин бял пясък. Несъмнено най-доброто време от годината да го посетите е лятото, когато се провеждат и множество музикални и арт фестивали.

Къде избирате да отидете в Европа? Ако не сте от тези, които бързо вземат решения, можете просто да отворите една карта (в Google) и да посочите със затворени очи. Което и място да изберете, пътешествието със сигурност ще е незабравимо. Следващата стъпка е да вземете куфар под наем и да се отправите на път.

Прочетете също

26.02.2017
Прочетете
28.03.2017
Прочетете
20.07.2017
Прочетете

Product of