20
Юли
2017

Извън утъпканите пътища: 3 прекрасни екзотични държави, които да посетите

Отмина времето когато далечните пътувания бяха само за най-богатите. Вече има изгодни самолетни билети, къщи за гости с евтини нощувки, местенца за хапване, предлагащи нещо вкусно за малко пари, и дори висококачествени куфари под наем, които допълнително могат да разтоварят бюджета Ви. Къде бихте искали да пътувате? Запознайте се с едни от по-малко познатите екзотичните дестинации, които тепърва набират популярност, и ги посетете възможно най-скоро.

Виетнам
Невероятна природа, впечатляващи исторически забележителности и вкусна храна са главните фактори, привличащи все повече туристи в южноазиатската страна. Цените са повече от атрактивни за „западните“ туристи, включително и за българи. Изборът от курортни местенца със слънчеви плажове е многоброен, като най-известните са остров Пу Куок, който предлага перфектната комбинация от слънце и море от една страна и вечнозелена джунгла от друга и град На Транг, известен с красотата си и близкия морски резерват. Ако искате да се запознаете с културата и историята на Виетнам, непременно включете в програмата обиколки из Хо Ши Мин сити, столицата Ханой и град Хю с неговите пищни дворци.

Заливът Халонг е едно от най-красивите места в страната със своите острови и пещери, издълбани от морето във варовиковите скали. Посещението му е задължително, тъй като е на хвърлей от столицата. Ако искате да се потопите в зеленина, посетете град Са Па, заобиколен от терасовидни оризища и предлагащ невероятни маршрути за излети в планината Фансипанг. Вече си представяте как стягате куфара, нали?

Мароко
Не толкова далечна, но достатъчно екзотична, тази африканска страна примамва със своята история и дива красота. Разходките из тесните улички на Маракеш, Фес и Казабланка са като пътуване във времето. Тези старинни градове са осеяни с исторически и архитектурни забележителности, както и с пазари, на които можете да се спазарите за ръчно изработени кожени изделия направо за „без пари“.

За любителите на плажове най-атрактивни са Агадир със своя прекрасен залив и Сайдия, наречен „Синята перла“, заради своите сини води и безкраен плаж. Можете да започнете похода си към Атласките планини, които предлагат невероятно живописни маршрути, от град Уразазат. Град Мерзуга е идеалното място да почувствате духа на Сахара с неговите пясъчни дюни и соленото езеро, привличащо множество птици.

Коста Рика
Централно американската страна с излаз както на Карибско море, така и на Тихия океан е рай за любителите на природата, като почти една четвърт от територията ѝ е покрита с джунгли, кипящи от живот. Неслучайно най-популярните туристически атракции в страната са природните паркове. Най-известният е националният парк „Емануел Антонио“ на тихоокеанското крайбрежие, който предлага разкошни плажове, заобиколени от тропическа гора. Можете да се топнете в ясносините води и да разгледате кораловите рифове или да направите преход в джунглата, на който да се запознаете с ленивците и капуцините в нея. Други популярни паркове включват „Корковадо“, „Монтеверде“ и „Тортугуеро“, на чиито плажове морските костенурки идват да снасят яйцата си.

Сред останалите топ атракции в Коста Рика е столицата Сан Хосе с нейните музеи, красива колониална архитектура и страхотен нощен живот. Любителите на сърфа, риболова и другите водни спортове предпочитат закътани курортни градчета като Тамариндо, Плая Хермоса и Самара.

Когато се подготвяте за следващото си екзотично пътешествие, грабнете най-подходящия за Вас куфар под наем, за да сте сигурни, че ще съберете всички принадлежности и сувенири.

Прочетете също

20.08.2017
Прочетете
21.06.2017
Прочетете
26.02.2017
Прочетете

Product of