26
Фев
2017

Как да изберете най-добрия куфар според стила си на пътуване

Подготовката за едно пътуване често е вълнуваща, но в много от случаите не липсва и стрес, особено когато става въпрос за опаковането на багажа. Можете да сведете напрежението до минимум и да се отдадете само на приятни емоции, ако имате подходящия куфар. При избора му естествено трябва да вземете предвид качеството и марката, но не трябва да забравяте да го съобразите и със стила си на пътуване.

Независимо дали планирате да вземете куфар под наем или да си закупите такъв, отговорете си на следните основни въпроси и се възползвайте от съветите дадени тук, за да сте напълно сигурни в решението си.

Каква е средната продължителност на Вашите пътувания?
Това е основният фактор, определящ идеалния размер куфар за Вас. Ако предприемате предимно бизнес пътувания, които са не по-дълги от пет дни, модел със среден или малък размер би бил практично и удобно решение. За любителите на по-дълги пътешествия с продължителност от над седем дни големите куфари несъмнено са най-добрия избор. Те са най-практичното решение и за хора, които живеят или учат в чужбина и на които често се налага да пренасят значителен брой лични вещи.

Какъв транспорт ползвате най-често?
Ако отговорът Вие е самолетен, ще трябва да се „потрудите“ малко повече при избора на куфар. Това е така защото ще трябва да вземете предвид максималните размери и тежест на багажа, позволени от авиокомпанията, с която летите. Превозвачите обикновено имат стандартни изисквания, но те могат да се различават в зависимост от това дали полетът е местен, международен или презокеански. Също така, нискотарифните авиокомпании често налагат по-строги ограничения. Когато разглеждате изискваният, имайте предвид, че дължината на куфара включва колелцата, ако има такива, както и прибраната дръжка. Подобни правила има и при железопътния транспорт, така че ако пътувате с влак, непременно ги проверете.

Пътуването с автомобил е предпочитано при почивки, екскурзии и командировки на по-близки разстояния заради удобството, което предлага. За да използвате максимално пространството в багажника, изберете голям мек куфар, чиито обем може лесно да се увеличи мъничко или пък повече, ако има опция за разширение като част от дизайна. Допълнителните външни джобове също са много полезни. Друг практичен съвет е да вземете куфар с прави, а не със заоблени ъгли, тъй като той предлага още малко повече обем.

Ако често пътувате с автобус, помислете дали твърд куфар не би бил най-подходящият избор за Вас. Той е изключително здрав, устойчив и непропусклив. Ще пази чудесно багажа Ви, дори и в багажното отделение да има влага. Твърдият куфар предлага и високо ниво на сигурност. Материалът, от който е направен (поликарбонат плюс ABS), е нечуплив и резистентен на удари с каквито и да е било предмети. Ключалките са изключително надеждни.

Колко багаж носите обикновено?
Отговорите на този въпрос са изключително индивидуални. Един зает бизнесмен, който пътува често и за кратко, би могъл да помести всички вещи, които са му необходими, само в една пилотна чанта с колелца например. Семействата и хората, пътуващи за по-голям период от време на по-дълги разстояния, обикновено имат нужда от голям куфар и такъв за ръчен багаж. В такъв случай, можете да помислите за голям мек куфар с допълнително разширение. Що се отнася до ръчния багаж, малък куфар с достатъчно широк преден джоб, в който да сложите документите, необходими за пътуването, е отличен избор.

Колко често трябва да се придвижвате пеша с куфара и къде?
Този въпрос може да изглежда малко странен, тъй като повечето хора не се замислят много за ситуациите, в които им се налага да местят багажа си ръчно. Въпреки че ни се иска те да се по-редки и по-кратки, е добре да ги вземем предвид при избора на куфар и по-точно на конфигурацията на колелцата - 2 или 4 на брой.

Куфарите с 2 колела са вече добре познати. Колелцата са вградени в корпуса и това ги прави много стабилни и надеждни, а самото придвижване с куфара е лесно и сигурно, дори когато се движите по асфалт или паваж. Другата полза от този дизайн е, че самите колелца реално не удължават куфара. В резултат вместването в изискванията на авиокомпаниите по-лесно. Същевременно, за да се възползвате от двете колелца, куфарът трябва да е в леко наклонено положение и следователно при придвижване пеша ще заема повече място, което може да не е налично. Също така, Вие поемате част от тежестта му и това може да не е много комфортно, ако трябва да вървите често и/или на по-дълги разстояния.

Куфарите с 4 колела използват по-иновативна технология. Колелцата са свързани с корпуса, като всяко едно се върти на 360 градуса. Това Ви позволява да движите куфара не само напред и назад, а във всички посоки. По-голямата маневреност го прави по-удобен за използване на места, където има много на брой бързащи хора, като летищни терминали и автогари. Можете да плъзгате куфара точно до себе си, като колелцата поемат цялата тежест. Това прави куфара изключително удобен и за хора, които не са особено силни или не искат да натоварват ставите на ръката и китката и гърба си.

Как се справяте с вдигането на тежки предмети?
Трябва да вземете предвид и този фактор, когато избирате куфар. Важно е да знаете, че Вие сте отговорни за поставянето на багажа си в отделението над седалките в самолета, автобуса или влака, с който пътувате. За това ако не можете да се справите много добре с вдигането на тежки предмети поради здравословни или други причини, помислете за по-малък и по-лек куфар за ръчен багаж. Тук трябва да отбележим, че за направата на модерните твърди куфари се използват материали, които са изключително здрави и леки едновременно. Друг полезен съвет с цел по-лесно повдигане на куфар с какъвто и да е било размер е да си вземете артикул, който да има и странична дръжка.

Сега предстои да направите най-важната стъпка - да изберете Вашия куфар под наем. Не забравяйте, че можете и да закупите артикул от същия модел, ако решите, че той е идеалният за Вас.

Прочетете също

28.03.2017
Прочетете
31.01.2017
Прочетете
27.04.2017
Прочетете

Product of