28
Мар
2017

Как да подредите куфара си за пътуване лесно и практично

Събирането на багажа определено не е едно от най-забавните занимания, свързани с пътуването, но когато се справите добре с него, ще имате всичко необходимо за възможно най-приятното преживяване. Събрахме най-полезните съвети за подреждането на куфар и тук ще ги споделим с Вас. Лесни са за прилагане и гарантират перфектни резултати.

Всеки път забравяте по нещо? Направете списък
Това е най-простото и ефективно решение. Не изисква почти никакво усилие и може да Ви спести много неудобства, като това да обикаляте непознат град, за да си купите самобръсначка например. При съставянето на списъка включете следните категории:
  • Лични принадлежности и козметика - Направете тази част от списъка максимално подробна. Ако пътувате често, е разумно да дублирате принадлежностите, ползвани ежедневно, за да не трябва да прибирате всичко в последния момент и да се чудите как да опаковате още мократа си четка за зъби например.
  • Дрехи - Винаги се съобразявайте с времето в мястото, до където ще пътувате, както и с това какво ще правите там, за да направите най-добрия избор.
  • Обувки - Тъй като те заемат най-много място в куфара, помислете как можете да сведете техния брой до минимум. Можете например да изберете един чифт по-официални и един за разходки плюс чехли за баня.
  • Бельо и чорапи - Вземете колкото е възможно повече чифтове, независимо дали пътувате по-работа или за удоволствие.
  • Аксесоари - Не забравяйте, че е по-добре да носите скъпи бижута, както и зарядното на мобилния си телефон, в себе си при пътуване.
  • Специални предмети за пътуването - Тук можете да включите всичко, което не попада в другите категории - от папка за бизнес документи до плажна кърпа.
Спокойно можете да отворите гардероба си и/или да влезете в банята докато съставяте списъка, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нищо. Ако няма как да поберете всичко от списъка в сегашния Ви куфар, можете да използвате куфар под наем. Изберете най-подходящия размер и вид. Когато дойде времето за опаковане на куфара, поставете нещата първо на леглото си и на пода съответно, като отмятате предметите от списъка. Така ще имате по-добър „поглед“ върху багажа си и ще го организирате по-добре.

Навиване и сгъване на дрехи
Комбинираните тактики за опаковане на куфар винаги дават най-добрите резултати. Навийте немачкаемите си дрехи на рула. В тази категория обикновено се включват тениски, пижами, екипи за спорт, плажни рокли и бермуди и така нататък. Дънките също са към нея. Прегънете ги на две по дължина, така че ръбовете да съвпадат, и след това спокойно можете да ги навиете на руло. Останалите си дрехи - най-вече лесно мачкаемите и тези, които трябва да имат прави ръбове, сгънете по стандартния начин. Тук се включват ризи, панталони, поли и сака.

Когато подреждате куфара си, първо поставете дрехите, навити на рула, хоризонтално. След това върху тях наредете сгънатите. Така ще спестите място и ща намалите риска от намачкване.

Органайзери в действие
Когато трябва да съберете множество малки предмети, е препоръчително да ползвате органайзер за багаж (сравнително малка торбичка с правилна геометрична форма и цип) или поне традиционен несесер. Най-добре е той да е плътен, без мрежеста част. В него можете да сложите всички козметични продукти, които ползвате. Ако се притеснявате от изтичането на шампоан и душ гел, първо увийте съответните продукти в найлонови торбички по отделно и ги завържете здраво. Ако ползвате дезодорант спрей, пъхнете и него в органайзера - той трябва да е задължително в куфара Ви, а не в ръчния Ви багаж, когато пътувате със самолет!

Можете също така да подредите и бельото и чорапите си, както и дребни аксесоари, в органайзер, който директно да поставите в куфара. И тук можете да приложите принципа за сгъването на руло, за да спестите място. Той не важи за вратовръзките и коланите, обаче. Тях е най-добре да сложите на дъното на куфара по дължина. Така ще спестите повече място и рискът от намачкване ще бъде минимален.

Ефективни начини да подредите обувките си
Когато трябва да опаковате чифт меки и равни обувки, като маратонки, мокасини или сандали без украшения, обърнете ги една към друга, така че пръстите на едната да съвпадат с петата на другата, и ги притиснете здраво. След това бързо ги увийте в торбичка, като се стремите да останат максимално прилепнали една към друга. Можете да сложите така опакованите обувки най-отдолу в ъглите на куфара.

Когато имате сравнително твърди обувки и/или такива с ток, можете да използвате празните пространства вътре в самите обувки и тези, които се образуват в торбичката, за да опаковате чорапите си. За да останат чорапите напълно чисти, първо ги сложете в найлонови пликчета. Когато си имате работа с високи ботуши, ги сложете най-отдолу по дължината на куфара, така че подметките да опират в стените му. Ако имате мек куфар, можете да използвате външен джоб, за да приберете чехлите си за баня/плаж.

Решения за обемни лични вещи
Списъкът е дълъг, но ще споменем основните - палта и якета, халати и кърпи и дори детски плюшени играчки и пухкави одеялца. Те са най-трудни за опаковане и могат да Ви стресират доста, ако не знаете как да се справите с тях. Когато става въпрос за яке или плато, можете просто да го носите на себе си при пътуването. Това е най-лесният вариант. Има и по-универсални решения, разбира се. Едно от тях е да се разстели обемната дреха или аксесоар по дъното на куфара и всички други неща да се поставят отгоре.

Може би най-доброто решение е използването на вакуумни пликове за багаж. Те стават за всички меки немачкаеми дрехи и принадлежности. Важно е да изберете пликове с подходящ размер. Когато въздухът се изтегли, опакованите неща стават максимално плоски и лесни за прибиране.

Сега сте напълно подготвени да преминете към опаковането. Винаги можете да изберете най-подходящия за Вас куфар под наем, за да сте сигурни, че всичко, от което имате нужда, ще се събере вътре.

Прочетете също

19.05.2017
Прочетете
20.07.2017
Прочетете
27.04.2017
Прочетете

Product of