20
Авг
2017

Куфар или сак? Това е въпросът

Планирате страхотно пътуване и вече предчувствате как ще си почивате и ще се забавлявате, когато изниква една важна задача - подреждането на багажа. Освен да решите какво да вземете, трябва да помислите и къде да го сложите. За много пътешественици дилемата „куфар или сак“ тежи с пълна сила. Тук ще Ви помогнем да направите верния избор за Вашето следващо пътуване, като оценим двата варианта на базата на няколко основни критерия.

Транспортът, който ще ползвате
За пътуване със самолет и с автобус куфарът е за предпочитане, поради факта, че защитава багажа отлично от всякакви опасности. Ако ще пътувате със собствен автомобил или такъв под наем, сакът може да е по-доброто решение, имайки предвид, че е по-гъвкав. Определено е по-лесно да сместите сак в багажника или между двамата пътници на задната седалка, отколкото куфар.

Колко далеч ще пътувате?
Класическите сакове имат малко по-малък обем от средните куфари и почти два пъти по-голям от тези за ръчен багаж. Това ги прави идеални за пътувания на по-близки разстояния, като уикенд екскурзии и кратки почивки на планина, на село или в някой спа курорт. Ако ще пътувате надалеч и са по-дълъг период от време, най-добре е да се „екипирате“ с два куфара -средно голям и малък. Можете да избирате от куфари под наем с различен дизайн, направа и обем в зависимост от Вашите изисквания и предпочитания.

Почивка или екскурзия?
На почивка просто разтоварвате в багажа, подреждате вещите си в стаята и се отдавате на любимото си занимание, било то четене на плажа, каране на каяк или спускане по пистите. В такъв случай, куфарът би бил по-удачният вариант - в него ще можете да сложите всичко желано и да го наредите перфектно. Ако ще ходите на екскурзия, сакът може да е по-ефективното решение. В него можете бързичко да нахвърляте всичкия си багаж, когато бързате за отпътуване, и да го извадите също толкова безпрепятствено, когато пристигнете на новото място. Той е и по-компактен, когато е празен, което го прави удачен вариант за малки стаи в къщи за гости и хостели.

Сигурност и удобство
Факт е, че куфарите и особено твърдите са може би най-сигурните средства за пренасянето на багаж. Допълнителна защита могат да получат с опаковане, което е традиционно предлагана услуга както на летища, така и на автогари и ЖП гари. Удобството, от друга страна, е изяло индивидуален фактор. Куфарите с четири колелца например стават все по-популярни, поради лесното придвижване. Тук е мястото да отбележим, че можете да се възползвате от сакове под наем с колелца, които Ви позволяват да вземете със себе си солидно количество багаж и да го пренасяте без много усилие.

Защо под наем?
Която и от двете опции да изберете, наемането ще Ви даде изключително удобство. Ще изберете куфар или сак с идеалните за Вас размери и характеристики за конкретното пътуване. После няма да Ви се налага да се чудите къде да го складирате. Разбира се, ако по времето на пътешествието толкова сте харесали Вашия куфар или сак, ще можете да закупите нов артикул от същия модел. Време е да се стягате за път като изберете идеалния сак или куфар под наем за Вас.

Прочетете също

19.05.2017
Прочетете
31.01.2017
Прочетете
20.07.2017
Прочетете

Product of