21
Юни
2017

Полезни и забавни неща, които задължително да сложите в куфара си, за мечтаната морска ваканция

Вече усещате морския бриз в косите си и финия пясък между пръстите си, а не забравихте ли нещо вкъщи? Всички ненавиждаме това „ужилване“, което много често ни спохожда най-неочаквано по време на морската ваканция. За да сте сигурни, че ще натоварите най-важното за тазгодишната си отпуска във Вашия куфар, възползвайте се от нашите съвети и предложения сега.

Слънчева защита
Не искате да прекарате половината си ваканция в адски мъки заради стоене на слънцето без никаква защита през първия ден, нали? Ето какво да вземете и да използвате, за да сте максимално защитени от UV лъчите на плажа, а и извън него:
- Слънцезащитен крем с SPF фактор най-малко 30 (най-добре 50 за децата и хората с по-бяла кожа) - Заредете се със солидни количества, за да се мажете на всеки час и след всяко излизане от водата.
- Слънчеви очила - Те са задължителни за плажа и за популярните морски спортове като каране на сърф и каяк, тъй като отблясъците от водата са много силни.
- Широкопола шапка или такава с козирка - Тя дава допълнителна защита на най-нежната кожа от парещите лъчи на слънцето.

Плажни игри
Картите, фризбито и волейболната топка (ненадута) са задължителни. Ако сте от спортните ентусиасти, можете да прибавите и футболна топка и/или ракети и топки за тенис. Ако пък смятате, че най-добрият начин да прекарате деня на плажа е като играете игри под чадъра с приятели, опциите са много - от класическата табла до така модерния Диксит. Каквото и да решите да натоварите, вземете достатъчно голям куфар, който да побере всички желано.

Шнорхел и маска
Дори и да пропуснете да отскочите до Карибите тази година, можете да се насладите на морската фауна отблизо с тези леснодостъпни и любими на деца и възрастни принадлежности. Докато по-напредналите могат да се гмуркат надълбоко и да откриват какво се крие в дълбините на Черно, Бяло, Адриатическо или друго море, за начинаещите остават скалите близо до плажа, където винаги се срещат интересни малки рибки, рачета и други морски обитатели.

Грижа за мобилния телефон
Той със сигурност е най-ценното Ви притежание, когато сте на плажа, не само от материална гледна точка (какво би била една ваканция без споделени снимки във Фейса). За да сте спокойни, че всичко с него ще е наред, вземете му водоустойчив калъф или просто малка торбичка със същата функция, за да го предпазите ефективно. Дръжте го само на сянка, най-добре в чанта под чадъра. Ако усетите, че се нагрява много, просто го изключете, за да се „възстанови“. Не забравяйте да пъхнете и зарядното в ръчния багаж, когато опаковате куфарите за мечтаната ваканция.

Кофичка и лопатка
Дори и възрастните се изкушават да строят пясъчни замъци, а за това е необходимо специално „оборудване“. Подсигурете се още от вкъщи, като към комплекта можете да добавите и така любимите на децата формички. За да спестите място при подреждането на багажа, напъхайте колкото е възможно повече неща в кофичката - формички, гумени играчки и каквото друго плажно се сетите.

Как да сте сигурни, че ще вземете всичко необходимо за морското си приключение? Направете списък и използвайте подходящ куфар под наем, който да побере целия Ви багаж. Време е за почивка и забавления!

Прочетете също

31.01.2017
Прочетете
26.02.2017
Прочетете
20.08.2017
Прочетете

Product of